Βιογραφικό

Σωκράτης Κοτσορές

Ο Σωκράτης Κοτσορές είναι ένας από του νεότερους καραγκιοζοπαίκτες.

Η πρώτη του γνωριμία με το θέατρο σκιών έγινε σε ηλικία 5 ετών στα Βοτσαλάκια σε κάποια παράσταση του Βάγγου. Έχει γνωρίσει και μαθητεύσει κοντά στους περισσότερους παλιούς και νεότερους καραγκιοζοπαίκτες.

Την πρώτη του παράσταση την έδωσε σε ηλικία 14 ετών στο γυμνάσιο που φοιτούσε με το έργο «Ο Μέγας Αλέξανδρος και το καταραμένο φίδι». Κάθε χρόνο συμμετέχει σε εκδηλώσεις συλλόγων, δήμων, σχολείων κ.α. παρουσιάζοντας κλασικές παραστάσεις θεάτρου σκιών, ενώ τον Ιούνιο του 2005 συμμετέχει στο 9ο φεστιβάλ θεάτρου σκιών στο θεατράκι Λόφου Στρέφη. Τον Σεπτέμβρη του 2006 συμμετέχει στους 3ους Αγώνες Ελληνικού Θεάτρου Σκιών στην Πάτρα, όπου και κερδίζει το βραβείο καλύτερης παράστασης. Τον Ιούνιο του 2007 συμμετέχει και πάλι στο 11ο φεστιβάλ θεάτρου σκιών στο θεατράκι Λόφου Στρέφη. Τον Ιούνιο του 2008 συμμετέχει στη θεατρική παράσταση του Γιάννη Σολδάτου «Όταν ο Σκαρίμπας κήρυξε τον πόλεμο κατά της Χαλκίδας», σε σκηνοθεσία Γιώργου Μιχαηλίδη. Το Σεπτέμβρη του 2008 συμμετέχει και πάλι στους 4ους Αγώνες Ελληνικού Θεάτρου Σκιών στην Πάτρα, όπου και κερδίζει και πάλι το βραβείο καλύτερης παράστασης.

Σημαντικό ρόλο επίσης έπαιξε για τη διαμόρφωση στο παίξιμο του η ουσιώδης μαθητεία του στον μεγάλο Πατρινό Καραγκιοζοπαίκτη Γιάνναρο. Ενώ, τα τελευταία χρόνια έχει βοηθηθεί αρκετά και από τον καραγκιοζοπαίκτη Μίμη Μάνο, γιο του μεγάλου καραγκιοζοπαίκτη Κώστα Μάνου. Τέλος έχει τη θέση του αντιπροέδρου του Πανελλήνιου Σωματείου Θεάτρου Σκιών και η δουλειά του έχει προβληθεί από τα Μ.Μ.Ε. Καταλυτική του παρουσία στην διαμάχη για το θέμα της Ελληνικότητας του Καραγκιόζη.

Στα λαϊκά λαχεία εκδόσεως 2011 συμμετέχει με μια φιγούρα του ,από αυτές που ο ίδιος σχεδιάζει και ζωγραφίζει. Έχει μια μεγάλη συλλογή από φιγούρες παλιών καλλιτεχνών. Παίζει και τραγουδά ρεμπέτικα και του αρέσει η έρευνα στα θέματα του θεάτρου σκιών. Όνειρο του η δημιουργία μιας δικής του μόνιμης σκηνής και η επαναφορά του Καραγκιόζη στο προσκήνιο της καλλιτεχνικής ζωής του τόπου μας.

Για παραστάσεις και παραγγελίες χειροποίητων φιγούρων καλέστε στο 2102137851 & 6974478288 ή στο e-mail sokratiskotsores@gmail.com, επίσης θα τον βρείτε και στο facebook.

Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=1082149616